Puterea mantrelor

reiki_mantreOM/AUM. Este una dintre cele mai cunoscute mantre folosite in meditatie si yoga si provine din religia hindusa. OM simbolizeaza “tot ceea ce exista: trecut, prezent, viitor, cosmos, spirit, materie, cauza si efect, cale si scop”. Mantra OM este sunetul universal, din care au luat nastere toate celelalte sunete si un amalgam al tuturor mantrelor existente, potrivit credintei hinduse. Daca alegi sa rostesti aceasta mantra in timpul meditatiei, o poti face cu voce tare, soptit sau in gand. Este recomandat sa rostesti mantra cu o voce blanda si suava si te vei simti revigorata

Om Shanti Shanti Shanti. Este o mantra ce provine din budism. Shanti inseamna pace in limba sanscrita, iar rostirea de trei ori inseamna pace in minte, in vorbire si in trup. Mai multe ceremonii budiste se incheie cu rostirea cuvintelor om shanti shanti shanti. Poti folosi aceasta mantra ori de cate ori simti ca gandurile negative iti dau tarcoale, ca sa iti calmezi mintea sau in cadrul meditatiei focusate, ce are rolul de a creste nivelul hormonilor fericirii.

OM MANI PADME HUM
Mai este cunoscuta sub numele de “mantra lui Avalokiteshvara” si este poate cea mai frumoasa mantra dintre cele folosite in orient. Avalokiteshvara este o ipostaza masculina a divinitatii, care intrupeaza compasiunea nesfarsita ce imbratiseaza toate fiintele din univers.Una dintre posibilele traduceri ale acestei mantre ar fi “Bijuteria din floarea de lotus”, dar semnificatiile acesteia sunt nenumarate si profunde.Este o mantra prin care invocam compasiunea divinitatii, dar si care ne trezeste compasiunea noastra fata de toate celelalte fapturi.

OM NAMAH SHIVAYA
Mai este cunoscuta sub numele de “mantra cu cinci silabe” (fara a numara mantra OM).
Fiecare dintre cele 5 silabe (NA-MAH SHI-VA-YA) reprezinta unul dintre elementele de baza ale creatiei: pamant, apa, foc, aer si eter.Prin aceasta mantra este invocata gratia lui Shiva, ipostaza masculina a divinitatii care guverneaza aspectul de Transformare.Este o mantra ce ajuta la cultivarea puterii interioare si a detasarii.

SO HAM
Traducerea acestei mantre este “Sunt cel ce sunt”.O alta versiune a acestei mantre este HAM SA, careia ii este asociata o simbolistica foarte frumoasa: sinele nostru divin, vazut ca o lebada (hamsa).Prin lucrul cu aceasta mantra, practicantul isi reaminteste ca el este Acela care este lipsit de orice forma, de orice calitate, de trecut, prezent si viitor. Este doar pura constiinta care le percepe pe toate.

OM PADMO USHNISHA VIMALE HUM PHATmantra pentru îndeplinirea dorinţelor, poate fi recitată pentru orice aspiraţii, scopuri, dorinţe sau probleme. Vă puteţi îndeplini orice năzuinţă, cu condiţia să vă gândiţi la binele general şi să nu faceţi rău altora. Această mantră poate fi recitată sau scrisă pentru a vă aduce mai multă fericire, o viaţă mai bună şi o conştiinţă mai liniştită, pentru împlinirea spirituală, emoţională, mentală, fizică sau materială. Aşadar, o puteţi recita pentru dragoste, căsătorie, relaţii, copii, sănătate, carieră, succes, afaceri, bogăţie sau prosperitate. Această mantră poate fi recitată, scrisă ori purtată pe corp pentru îndeplinirea oricărui ţel sau dorinţe meritorii.

OM HANU PHASHA BHARA HE YE SVAHAmantra ce purifică 100.000 de eoni de karma negativă se foloseşte pentru combaterea tuturor ghinioanelor din viaţa voastră, tuturor obstacolelor din calea succesului şi tuturor stărilor negative cu care vă confruntaţi. Simplul fapt de a vedea această mantră aduce alinare, deci priviţi-o o vreme, apoi închideţi ochii pentru a vă asigura că v-aţi întipărit în minte imaginea ei. Este o practică purificatoare extrem de puternică şi merită să depuneţi eforturi reale pentru a o realiza

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.